Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италия успя да победи с 3:0 Швейцария във втория кръг от груповата фаза на Евро 2020

[post-views]
Италия успя да победи с 3:0 Швейцария във втория кръг от груповата фаза на Евро 2020

Италия победи с 3:0 Швейцария във втория кръг от груповата фаза на Европейското първенство по футбол с което си гарантира мястото на 1/8-финалите в турнира

Мануел Локатели отбеляза два гола на „Олимпико“, а крайния резултат оформи Чиро Имобиле в самия край на срещата. В 18-та минута след корнер на Инсиние, Киелини беше спрян при играта си с глава, но след това успя да отбележи. ВАР обаче показа, че той е играл с ръка и попадението беше отменено. Пет минути по-късно Киелини напусна принудително, заради контузия и Франческо Ачерби застана до Бонучи. Веднага след това обаче Италия поведе, чрез точно попадение на Локатели. В 51-та минута отново халфът на Сасуоло Локатели беше точен за 2:0.  В 89-ата минута Италия вкара трети гол. Чиро Имобиле шутира, а Ян Зомер не успя да се намеси добре и топката влетя в мрежата му за крайното 3:0.

Така Италия постигна втора победа на Европейското първенство и си осигури класиране на 1/8-финал. Все още не е ясно дали състава на Роберто Манчини ще излезе на първото място в група „А“. В последната си среща Италия излиза срещу Уелс, и ако загуби ще завърши на втората позиция.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани