Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Уелс победи Турция с 2:0, Бейл изпусна дузпа

[post-views]
Уелс победи Турция с 2:0, Бейл изпусна дузпа

Отборът на Уелс увеличи сериозно шансовете си да се класира за осминафиналите на Евро 2020, след като победи Турция с 2:0 във втория си мач от надпреварата. На Олимпийския стадион в Баку „драконите“ се пребориха за изключително ценен успех, след който вече имат четири точки в актива си.

Ключовият момент в срещата дойде в 43-та минута, когато капитанът на британците Гарет Бейл даде изключителен извеждащ пас към Арън Рамзи, който овладя топката на гърди и се разписа във вратата на стража на Турция Угурчан Чакър. 15 минути след началото на втората част Уелс имаше страхотна възможност да удвои преднината си, след като Мехмет Челик повали Бейл в наказателното поле, но крилото на Реал Мадрид изпрати топката далеч над вратата с изстрела си от бялата точка.

Все пак в допълнителното време Бейл направи страхотен пробив в наказателното поле на съперника и поднесе топката на Конър Робъртс, който оформи крайното 2:0.

По този начин Уелс вече има четири точки и почти сигурно ще се класира за следващата фаза на турнира, докато Турция записа втора поредна загуба и намали до минимум шансовете си за осминафиналите.

В последните срещи от група „А“ на Евро 2020 Италия е домакин на Уелс, а Турция идлиза срещу Швейцария. Двата мача ще се играят в неделя от 19:00 часа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани