Информационен център на Министерство на oтбраната

Разполагането на обекти на НАТО в близост до границите на Русия е повод за особено внимание от страна на Москва, заяви говорителят на Кремъл

Разполагането на обекти на НАТО в близост до границите на Русия е повод за особено внимание от страна на Москва, заяви говорителят на Кремъл

Разполагането на военни обекти на страни от НАТО в близост до границите на Русия е повод за особено внимание и необходими стъпки за осигуряване на безопасността, заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Във всеки случай откриване на обекти на военната инфраструктура на страни-членки на алианса в близост до нашите граници е повод за нашето особено внимание, а също и причина за наши стъпки, необходими за осигуряване на нашата безопасност и нашите интереси, каза Песков, коментирайки информация за възможно създаване на военна база на Турция в Азербайджан.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не изключи възможността за създаване на турска военна база в Азербайджан в рамките на подписаната декларация от Шуша в изказване пред журналисти след връщането си от Азербайджан, където бе на официално посещение.

Вариантът за изграждането на база не излиза от рамките на положенията на декларацията. Възможно е да има развитие по този въпрос. Тази тема може да има развитие по време на консултации с президента на Азербайджан Илхам Алиев и с руския държавен глава Владимир Путин, каза Ердоган в отговор на въпрос за вероятността за изграждане на турска военна база в Азербайджан.

Турският президент обаче отбеляза, че в момента приоритетен е въпросът за осигуряването на сигурността на цялата граница на Азербайджан.

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top