Информационен център на Министерство на oтбраната

Специалният представител на ОССЕ за борба с трафика на хора идва у нас

Специалният представител на ОССЕ за борба с трафика на хора идва у нас

Специалният представител и координатор за борбата с трафика на хора към ОССЕ Валиант Ричи ще посети България следващата седмица. От Националната комисия за борба с трафика на хора информират, че визитата е с цел да се обсъди отговора на страната ни по отношение на трафика на хора, да се предоставят препоръки и да се обменят добри практики.

Според предварително подадена информация от пресслужбата на ОССЕ, България остава една от основните страни на произход на трафик на хора в ЕС, като основните държави на дестинация за българските жертви на трафик са Гърция, Германия, Белгия, Холандия, Австрия, Обединеното кралство, Франция, Италия и Швейцария.

Предмет на посещениeто като проблем е трафикът на хора сред етническите малцинства и други уязвими групи, включително непридружени деца, търсещи убежище и мигранти, преминаващи през територията на България.

Специалният представител на ОССЕ ще анализира цялостните усилия за борба с трафика на хора на България и ще се запознае с усилията на страната ни по отношение на превенцията и предотвратяването на престъплението, наказателното преследване и защитата на жертвите.

Валиант Ричи ще отдели специално внимание на засиленото използване на интернет и социалните мрежи от трафикантите и ще сподели препоръките на офиса на Специалния представител за справяне с този нарастващ проблем. Друг фокус на посещението ще бъде въздействието на COVID-19 в противодействието на трафика на хора.

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top