Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военновъздушните сили на Турция и Азербайджан ще проведат съвместно тактическо учение

[post-views]
Турция дава кораби за евакуация от Мариупол, Кадиров заповядва щурм

Военновъздушните сили (ВВС) на Азербайджан и на Турция ще проведат съвместно учение под кодовото наименование „Анадолски орел – 2021“, съобщи министерството на отбраната на Азербайджан, цитирано от ТАСС.

„Летателен и технически състав и въздушни средства на ВВС на Азербайджан заминаха за турския град Коня за участие в съвместното летателно-тактическо учение „Анадолски орел – 2021“, се казва в съобщението.

В учението ще участват два изтребителя МиГ-29 и два щурмови самолета Су-25 на ВВС на Азербайджан.

Международното учение „Анадолски орел – 2021“ ще се проведе от 21 юни до 2 юли. Освен военни от Турция и Азербайджан в него ще участват представители на ВВС на Пакистан и на Катар.

През май турските и азербайджанските военни проведоха учение в Азербайджан, в което тренираха провеждането на антитерористични операции. По време на маневрите специални части отработиха проникване и организация на засади в дълбочината на отбраната на противника в различно време на денонощието, а също така заемане на команден пункт и на обекти с военно предназначение. Специално внимание беше отделено на организирането на тайно придвижване, унищожаване на диверсионни групи, предотвратяване на провокации от условен противник.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани