Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания и Сърбия се споразумяха да засилят сътрудничеството си в сферата на отбраната

[post-views]
Великобритания, САЩ и Австралия ще проучват свръхзвукови оръжия

Великобритания и Сърбия се споразумяха да засилят сътрудничеството си в сферата на отбраната и сигурността на среща между министрите на отбраната на двете страни Небойша Стефанович и Бен Уолъс в Белград, съобщи министерството на отбраната в Лондон, цитирано от ТАСС.

Двамата министри подписаха документ, който ще позволи да се разшири потенциалът на сътрудничество между двете страни в сферата на отбраната и ще открие нови възможности за провеждане на учения, се казва в съобщението.

Напомня се също за оповестеното на 16 март в Комплексния обзор на въпросите на сигурността, отбраната и външната политика на Великобритания твърдо намерение на Лондон „да си сътрудничи тясно с партньорите от региона на Западните Балкани с цел осигуряване на мира и съдействие за регионалната и международната сигурност“.

Уолъс подчерта, че и двете страни наблюдават „нарастваща вълна от заплахи, които пресичат границите и често се проявяват на ниво, не надхвърлящо прага на открит конфликт“. Както отбелязва на сайта си вестник „Дейли телеграф“, цитиран от агенцията, като един от източниците на такава заплаха министърът посочил Русия и заявил, че Великобритания ще помогне на Сърбия да окаже съпротива на влиянието на Москва.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани