Информационен център на Министерство на oтбраната

Руският посланик се върна в САЩ – броени дни след споразумението, постигнато на срещата между Байдън и Путин в Женева

САЩ и Русия проведоха съдържателни преговори в Женева

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов се върна в САЩ след тримесечно отсъствие и от утре ще се заеме със задълженията си, предаде ДПА.

Антонов беше отзован след протест на Москва заради изказвания на американския президент Джо Байдън през март в телевизионно интервю. Запитан тогава смята ли, че руският президент Владимир Путин е убиец, Байдън отговори утвърдително.

Посланикът каза, че ще се върне към задълженията си от утре. “Задачата е просто да работим и да приложим позитивните думи, които произнесоха президентите” на срещата си в Женева миналата седмица, подчерта той след пристигането си на международното летище “Джон Ф. Кенеди” в Ню Йорк.

Изявлението на съветника по националната сигурност на президента Байдън – Джейк Съливан, че Вашингтон готви нови санкции срещу Русия “не беше сигналът, който всички очаквахме след срещата на високо равнище”, отбеляза Антонов, цитиран от ТАСС.

Мисля, че е невъзможно отношенията между държавите да се стабилизират и подобряват чрез санкции. Задачата сега е да се възстанови диалогът, допълни той.

Източник: bta.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top