Информационен център на Министерство на oтбраната

Националният археологически музей ще се включи в иницативата “Европейска нощ на музеите” на 3 юли

Националният археологически музей

И това лято Националният археологически музей ще се включи в инициативата “Европейска нощ на музеите”. Това съобщават от Националния археологически институт с музей при БАН /НАИМ-БАН/.

В рамките на събитието, което ще е на на 3 юли /събота/, вратите на музея ще бъдат отворени за посетители безплатно от 18.00 до 22.00 ч. /последен вход 30 минути по-рано/.

Нашите усмихнати медиатори ще ви предложат едно пътешествие през времето из постоянната експозиция, отбелязват от музея. Освен нея, посетителите ще могат да видят и двете временни изложби – “Българска археология 2020” и “Поток през времето”, които ще ги потопят в най-новите археологически открития по нашите земи. В НАИМ-БАН може да бъде видяна и гостуващата изложба “Lapis Specularis – подземната светлина”, съвместна инициатива с института “Сервантес”.

Европейската нощ на музеите в Националния археологически музей ще се осъществи при строго спазване на противоепидемичните мерки – задължително носене на маски, дезинфектант и разстояние от 1,5 м между посетителите, като крайният капацитет на сградата е 100 души. Влизането в музея ще става на групи и ще бъде контролирано от екипа и охраната на музея.

Източник: bta.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top