Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пиронкова е на победа от основната схема в Лондон

[post-views]
Пиронкова, Томова и Димитров научиха съперниците си в първи кръг на Ю Ес Оупън

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова се класира за финалния кръг на квалификациите в Лондон. Осмата в схемата на Уимбълдън победи  участващата с „уайлд кард“ британка Наикта Бейнс с 6:1, 6:2 след 54 минути игра. 

Цвети започна устремно, както вчера и поведе с 5:0 преди съперничката ѝ да вземе почетния си гейм. След това Пиронкова сервираше за сета. Тя дръпна с 40:15 и затвори частта при първата си възможност. Сетът продължи 24 минути.

В следващата част пловдивчанката, която е бивша полуфиналистка в Лондон, продължи с нов пробив за 4:1, а след това отрази две опасности за връщането му от Бейнс. При 5:2 Пиронкова сервираше за победата. Тя поведе с 40:0 и реализира още първия си мачбол.

Българката завърши с 11 печеливши удари (2 аса) срещу 9 непредизвикани грешки. За успеха Пиронкова си осигури 30 точки за световната ранглиста, където се намира на 103-ата позиция, както и 25 500 британски паунда от наградния фонд.

Втората ракета на България Виктория Томова отпадна от квалификациите на Уимбълдън. Във втория кръг на пресявките софиянката допусна поражение с 1-6, 6-2, 4-6 от американската представителка Даниел Лао.

Другата ни тенисистка участваща в квалификацийте Елица Костова загуби с 2:6, 1:6 от китайката Син Ван. Така и при третото си участие във втори кръг на пресявките Костова не успя да преодолее тази фаза и отлага мечтата си за участие в основната схема на Уимбълдън с поне една година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани