Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Самоубийство? Откриха мъртъв известен програмист в затвора

[post-views]
Самоубийство? Откриха мъртъв известен програмист в затвора

Създателят на една от най-известните антивирусни програми McAfee Джон Макафи беше намерен мъртъв в килията си в затвор в Барселона. Тялото му беше открито няколко часа, след като испански съд даде зелена светлина за екстрадирането му в САЩ, къде е разследван за финансови измами.

Американският програмист Джон Макафи беше задържан на летището в Барселона миналият октомври, по молба на американските власти. 75-годишният компютърен гик е издирван от години в родината си за измами с криптовалути и укриването на данъци в особено големи размери.

Малко след новината за кончина на Макафи адвокатът му, цитиран от агенция“Ройтерс“ заяви, че той се е обесил, най-вероятно от отчаяние, след като е разбрал за решението на испанския съд да го екстрадира.

При изслушването пред испанските магистрати миналия месец Джон Макафи посочи като основна причина да не бъде върнат в САЩ възрастта си, защото, ако бъде признат за виновен, то това означава да прекара остатъка от живота си в затвора.

Джон Макафи има богато CV. Освен за НАСА, той е работил за Ксерокс и Локхийд Мартин. През 1986г създава първата комерсиална антивирусна –програма МcAfee, която в последствие продава за близо 8 милиарда долара.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани