Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тревога заради Covid-19 в Европа – „Делта“ мутацията на вируса заплашва континента

[post-views]
Швейцарската армия се включи в борбата с коронавируса

Европа е заплашена от нова вълна на Ковид-19, заради бързото разпространение на „Делта“ мутацията на вируса. Това предупреди Европейският център за превенция и контрол на заболяванията, според който близо 90 процента от всички нови случаи ще са от новия щам на вируса.

Макар и да не е толкова смъртоносна мутацията „Делта“ на Ковид-19, е изключително заразна, като според Европейският център за превенция и контрол на заболяванията, слабата имунизация сред младите, ще е основният фактор за бързото разпространение на инфекцията това лято в Европа.

Здравните експерти са категорични, че колкото повече хора се ваксинират, толкова повече ще спаднат смъртните и тежките случаи на заболяването при една нова вълна.

Заради „Делта“ мутацията на коронавируса редица държави вече решиха да удължат част от превантивните си мерки, Германия дори въведе карантина за всички граждани, пристигащи в страната от места, с висока заболеваемост като Великобритания.

Берлин призова и другите столици на 27-блок да предприемат подобни мерки.

Новината беше посрещната с протести от британските туристически работници, които настояват ограниченията да отпаднат за хора, които са ваксинирали срещу Ковид-19.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани