Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Главен сержант Майкъл Джентри с престижно българско отличие

[post-views]
Главен сержант Майкъл Джентри с престижно българско отличие
Главен сержант Майкъл Джентри с престижно българско отличие
Главен сержант Майкъл Джентри с престижно българско отличие

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов връчи от името на министъра на отбраната награден знак „За принос към Министерството на отбраната“ на главния сержант на Сухопътния компонент на Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ, Майкъл Джентри. Той бе удостоен за своя значителен принос в развитието на двустранното сътрудничество между Министерството на отбраната на Република България и Националната гвардия на САЩ – щата Тенеси, както и по повод на навършването на пределна възраст. От свое име адмирал Ефтимов му благодари за активната дейност и му подари армейски нож.

От стартирането на инициативата по Програмата за партньорство с щата Тенеси през 1994 г. досега главен сержант Джентри активно участва в организацията, планирането и провеждането на редица инициативи, свързани с издигането на статута и утвърждаването на ролята на сержантския състав от Българската армия и структурите на пряко подчинение на Министерството на отбраната. Неговото участие като ментор и съветник по въпросите за развитието на сержантския корпус играе ключова роля през изминалите години.

След церемонията по награждаване в Щаба на отбраната главният сержант на Сухопътния компонент на Националната гвардия Майкъл Джентри проведе работни посещения във формирования от Българската армия и структури на пряко подчинение на министъра на отбраната. В тях участваха също главният сержант на Военновъздушния компонент Бенджамин Уилямс и новоназначеният главен сержант на Сухопътния компонент на Националната гвардия на щата Тенеси Джеймс Д. Крокет. От българска страна в работните посещения се включиха главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов и главните сержанти на Съвместното командване на силите, Сухопътните войски и Военновъздушните сили – старшина Петър Симеонов, старшина Любомир Ламбов и старшина Румен Петров.

Бяха обсъдени бъдещи насоки за повишаване на нивото на подготовка и обучение на сержантския и войнишкия състав с провеждането на съвместни обучения, курсове и инициативи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани