Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Природен феномен – торнадо удари Чехия, има жертви и ранени

[post-views]

Торнадо взе жертви и нанесе щети в южните части на Чехия. Съобщава се за най-малко трима загинали и 60 ранени. Природната стихия е причинила и мащабни разрушения в няколко населени места, като остави хиляди домакинства без ток. От външното ни министерство съобщиха, че няма данни за пострадали български граждани.

Най-тежка е ситуацията в южните окръзи Брецлав и Ходонин, които усетиха цялата мощ на торнадото. Природната стихия, придружена от ураганни ветрове, отнесе подкриви на къщи, изкорени дървета и преобърна голям брой автомобили.

Появили се в интернет любителски кадри показват мащабите на разрушенията в едно от най-засегнатите населени места в област Брецлав. Много райони там са без електричество, заради скъсани кабели.

Съобщения за мащабни разрушения идват и от другата област Ходонин. Там торнадото, придружено с градушка, е унищожило частично болницата и зоологическата градина в едноименния в областта град.

Властите се опасяват, че броят на жертвите може да продължи да расте.

Чешките медии посочват, че това е най-мощната буря, регистрирана в съвременната история на Чехия, и припомнят, че това е първото торнадото от 2018г насам.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани