Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пиронкова очаква изключително тежък мач в третия кръг от квалификациите на Уимбълдън

[post-views]

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на Уимбълдън, където ще срещне Ана Конюх от Хърватия в битка за място в основната схема. Вчера Пиронкова се справи с британката Нейкта Бейнс без особени проблеми.

“Изиграх доста мачове, така че е много важно да съхраня сили. Още в следващия кръг ми предстои изключително тежък мач, за който трябва да бъда в максимална кондиция и се надявам да покажа същото лице”, коментира Пиронкова след победата над Бейнс във втория квалификационен кръг на Уимбълдън.

В следващият си мач днес, който е решаващ за влизане в основната схема в Лондон пловдивчанката ще срещне Ана Конюх, за която сподели следното : „Тя удря много силно топката, което предполага сериозна битка. Чувства комфортно, когато играе на трева. Нямаме мачове досега, но познавам играта ѝ и вярвам във възможностите си”добави Пиронкова.

Двубоят между Пиронкова и Конюх е първи в програмата ва шести корт в Роухмептън.

Ако успее да преодолее хърватката Пиронкова ще играе в основната схема за 13-и път. Най-добрите ѝ постижения в Лондон са полуфиналът през 2010 година и четвъртфиналът следващия сезон.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани