Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Цветана Пиронкова отпадна на крачка от основната схема на „Уимбълдън“

[post-views]

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във финалния кръг на квалификациите на Откритото първенство на Великобритания. Въпреки това тя има сериозен шанс да влезе в основната схема на започващия в понеделник Уимбълдън като „щастлива губеща“.

Осмата в схемата на пресявките пловдивчанка отстъпи на №23 Ана Конюх от Хърватия с 2:6, 6:4, 2:6.

В първата част хърватката сервираше отлично и затрудни Цвети, която имаше проблеми със своя начален удар и допусна два пробива, които ѝ костваха сета.

В следващата част Пиронкова стигна до първата си точка за брейк във втория гейм, но не успя. При 4:5 Конюх сервираше за оставане в частта. Нервите на 23-годишната хърватка не издържаха и Цвети я проби при втората си възможност в гейма, за да изравни сетовете.

Конюх проби в откриващия гейм на заключителната част, а след това и за 4:1, подпомогната от грешките на 33-годишната българка. След това при 5:2 тя сервираше за място в основната схема на Уимбълдън. Поведе с 40:15 и реализира първия си мачбол.

Пиронкова завърши с 13 печеливши удари при 33 непредизвикани грешки. При хърватката съотношението беше 28 (9 аса) срещу 30 (5 двойни).

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Избрани