Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Армията на САЩ нанесе въздушни удари по обекти на Иран в Ирак и Сирия

[post-views]
Американските ВВС атакуват позиции на талибаните в Афганистан

Американската армия потвърди информацията, че е нанесла въздушни удари по обекти на територията на Ирак и Сирия. Цел на акцията били операционни бази и складове с муниции на подкрепяните от Иран милиции, уточниха от Пентагона.

Операцията е била в отговор на нападения с дрон срещу американски военни в Ирак, се казва още в съобщението на Пентагона. От ведомството не уточниха повече подробности. Според неправителствената организация Сирийска обсерватория за правата на човека, при ударите в Ирак са загинали най-малко петима бойци, а голям брой други са ранени. Сирийската държавната телевизия твърди, че при американските удари е загинало дете, а трима други са ранени. Това е вторият път, в който президентът на САЩ оторизира въздушни удари срещу подкрепяните от Иран милиции, от стъпването в длъжност.

Малко след като положи клетва държавният глава предупреди, че САЩ няма да се поколебаят, когато става въпрос за живота на американските войници.

В момента американската армия е разположила около 2500 военни в Ирак, които през последните няколко месеца, са честа мишена за различни ислямистки организации.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани