Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Проверка на руската ПВО на фона на учения на НАТО в Черно море

[post-views]
Минск съобщи, че разположените на беларуска територия руски ракетни комплекси „Искандер“ са застъпили на бойно дежурство

Руската армия извърши проверка на противовъздушната отбрана на полуостров Крим на фона на започналите вчера в Черно море учения на НАТО „Морски бриз 2021“.

В проверката са участвали около 20 летателни апарата, включително разузнавателни самолети Су-24МР, многоцелеви изтребители Су-27 и Су-30СМ, бомбардировачи Су-24М, вертолети Ми-8 и Ка-27, както и ракетни комплекси С-400 „Триумф“ и „Панцир“.

Авиацията е изпълнила задачата както на максимално отдалечено разстояние от радиолокационните станции, така и на свръхмалка височина, използвайки за прикритие релефа на местността. Това максимално е затруднило задачата на противовъздушната отбрана, се посочва в съобщение на руския Черноморски флот.

Вчера в акваторията на Черно море започнаха мащабните учения на НАТО „Морски бриз 2021“ с участието на 32 бойни кораба, 40 самолета и 5000 военнослужещи от 32 държави.

От руското посолство във Вашингтон призоваха Съединените щати и съюзниците им да се откажат от маневрите с аргумента, че те увеличават риска от непредвидени инциденти.

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани