Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ спряха военна помощ за Украйна в размер на 100 млн. долара

[post-views]
САЩ наложиха още санкции срещу руски олигарси

САЩ спряха временно предоставянето на допълнителна военна помощ за Киев в размер на 100 милиона долара за закупуване на смъртоносно оръжие. Това няма нищо общо с редовната военна помощ, която идва по график, заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба.

По-рано „Политико” съобщи, че на фона на руските военни учения САЩ възнамеряват да предоставят на Украйна 100 млн. долара допълнителна помощ, но се отказаха от това в навечерието на срещата на върха САЩ – Русия в Женева. Белият дом коментира като „глупост” съобщението за спиране на военната помощ за Киев.

„Този пакет беше резервен план в случай на по-нататъшно изостряне на обстановката в Донбас. Той няма никакво отношение към редовната военна помощ, която САЩ предоставят на Украйна и която се предоставя по график”, каза Кулеба. Той, обаче, попита, какво би се случило, ако утре започне войн. Според него, не е достатъчно просто да бъдат получени 100 млн. долара от САЩ – този резервен пакет трябва да бъде реализиран: закупен, получен, доставен на войските, за да не бъде късно, каза Кулеба в интервю за интернет изданието LIGA.net. От 2014 г. САЩ са предоставили на Украйна около 2,5 млрд. долара за военна подкрепа.

Източник: actualno.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани