Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Централното военно окръжие чества 10 г.

[post-views]
Централното военно окръжие чества 10 г.

Централно военно окръжие (ЦВО) тържествено отбеляза своя 10-годишен юбилей. „Постигнатото през годините е резултат от професионализма, отдадеността, положените усилия и отговорността при изпълнение на служебните задължения от страна на всички военнослужещи и цивилни служители от Централно военно окръжие и военните окръжия, ангажирани с дейностите по съответните направления. Натрупаният опит, отличната екипна работа и прилагането на добри практики са предпоставка за бъдещи успехи в тези направления“, каза в доклада си началникът на ЦВО полковник Георги Петков.

Празникът се състоя във вече целогодишно работещия хотел „Олимп“ в курортния комплекс Боровец. По повод на тържественото събитие беше подредена изложба, посветена на 140 години от създаването на военните окръжия у нас. Беше представена също и книгата „Десет години Централно военно окръжие“. Представени бяха нови плакати и брошури, с които се рекламира дейността на Окръжието, както и юбилейна монета.

ЦВО успешно се включва в осъществяване на отбранителната политика на Министерството на отбраната за защита и утвърждаване на националните интереси в съвременната среда на сигурност. „Стремежът днес е да се издигне ролята и да се продължат традициите в поддържане на способности, необходими и важни за системата на националната сигурност“, каза още полковник Петков.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани