Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Служебният министър на културата публикува подробности по казуса с ремонта на столичното Ларго

[post-views]
Служебният министър на културата публикува подробности по казуса с ремонта на столичното Ларго

Министърът на културата в служебния кабинет проф. Велислав Минеков публикува подробности по казуса с ремонта на столичното Ларго, стигнал и до ОЛАФ, в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

По думите му, министерството е изпратило преведен доклада на ОЛАФ на Върховната касационна прокуратура на 17 юни 2021 г. Той отбелязва, че върховната прокуратура е била сезирана по инициатива на ведомството, като министерството изрично е изискало да бъде уведомено за хода на разследването и за крайния акт на прокуратурата.

Проф. Минеков допълва, че, същевременно, в Министерството на културата е било получено писмо от Главната дирекция „Национална полиция“ на МВР във връзка с провеждано следствие. На него е било отговорено в срок, предоставена е била цялата изискуема и налична информация, касаеща провежданата от тях проверка.

„Министерството на културата изпрати писмо и до Управляващия орган на ОПРР с възражения по основателността и размера на финансовата корекция. То по никакъв начин не оспорва констатациите на ОЛАФ, а само финансовите корекции, които биха нанесли сериозни загуби на България. В същото време, ако не възразим, аз мога да бъде упрекнат от Прокуратурата на Република България, че не съм защитил държавния интерес, и, поради това, ще връщаме средства“, пише още министър Минеков.

В края на публикацията си той е отбелязал, че Министерството на културата държи цялата истина да излезе наяве, но същевременно не може да си позволи изискваните финансови санкции. „Това ще бъде пагубно за Министерството и за културата като цяло“, заключва министър Минеков.

Източник:  bta.bg  

Най-ново

Единична публикация

Избрани