Информационен център на Министерство на oтбраната

В Двореца на българските царе на Царевец започна шестото издание на фестивала “Сцена на вековете”

В Двореца на българските царе на Царевец започна шестото издание на фестивала "Сцена на вековете"

В Двореца на българските царе на Царевец започна шестото издание на фестивала “Сцена на вековете”. Това е едно от най-престижните събития в българския културен живот, каза в приветствието си при откриването, артистичният директор на фестивала маестро Владимир Бошнаков.

Под неговата диригентска палка беше даден старт на първото представление за сезона – балета “Спящата красавица” от Чайковски, постановка на Държавна опера – Стара Загора. Стотици великотърновци и гости на града аплодираха великолепните изпълнения на многонационалната балетна трупа и симфоничния оркестър на Старозагорската опера.

Музикалният форум “Сцена на вековете” за поредна година е отличен с престижния лейбъл “Европа на фестивалите – фестивалите на Европа”.

В продължение на два месеца на сцената на крепостта “Царевец” свои спектакли ще представят държавните опери на Стара Загора, Русе, Пловдив, Театрално-музикалният продуцентски център – Варна, Симфониета – Враца, и МДТ “Константин Кисимов” – Велико Търново.

За първи път фестивалът има и специална програма за младежката аудитория с участие на детски формации под наслов “Сцена на вековете – с поглед към бъдещето”.

Организатори на шестия сезон на българските оперни театри “Сцена на вековете” са община Велико Търново, Регионалният исторически музей и Общинската туристическа агенция “Царевград Търнов”.

Българската телеграфна агенция е медиен партньор на фестивала.

Източник: bta.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top