Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът на КНСБ посети Морското училище

[post-views]
Президентът на КНСБ посети Морското училище

Автор: Георги НИКОЛОВ
Президентът на КНСБ Пламен Димитров и областният координатор на КНСБ във Варна Анна Ковачева посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на 25 юни 2021 г. – Международният ден на моряка. Те бяха посрещнати от ръководството на училището.
Началникът – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, запозна гостите с новостите във флотската Алма матер. Той представи и материално-техническата база. Г-н Димитров разгледа Центъра за компетентност „Квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска“, както и Центъра за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона. Президентът на КНСБ, който е възпитаник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, пожела да посети спалните помещения и спортната база в училището.
На тръгване г-н Димитров сподели, че е впечатлен от всичко, което е видял. Радва го фактът, че всички, които завършат, успяват да се реализират успешно.
Всички констатации, направени от госта, се доказват и от почетното второ място, на което Училището е класирано в рейтинговата класация на Международната морска организация на морските университети.

Най-ново

Единична публикация

Избрани