Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Успешен стаж на курсанти летци
Фото Ирена Ангелова

Семестриален изпит по летателна подготовка се проведе във Военновъздушната учебна база – Долна Митрополия, с курсантите летци от Випуск 2021 г. на ВВВУ „Георги Бенковски”. Летателният стаж на старши сержантите курсанти Александър Недялков, Янул Димитров, Димитър Ташев и Марти Иванов се проведе на самолет Pilatus РС-9М.
Пред изпитна комисия випускниците показаха своите знания и умения, усвоени под опитното ръководство на техните инструктори. Контролите бяха извършени от майор Валентин Иванов и майор Тихомир Тодоров. Изпитът включваше изпълнение на две задачи – техника на пилотиране в зона прост пилотаж и полети по кръга.
На проведения разбор след приключване на изпита членовете на Комисията прецизно оцениха всички елементи от изпълнените упражнения. Те единодушно заявиха, че курсантите са се справили за оценка „Отличен”. „Видяхме добро владеене на самолета, както и необходимата за всеки един полет оценка на обстановката и умения за своевременно взимане на решения.” Отчетен бе и фактът, че използването на съвременния „Тренажор за полетни и навигационни процедури” на самолет Pilatus PC-9М паралелно с летателната подготовка дава голям принос за по-качественото и пълноценното обучение. Благодарение на него бяха отработени различни видове полетни, авиационни и аварийни процедури в представа, близка до реалната. Командно-инструкторският състав поздрави випускниците за отличното представяне и им пожела успех на предстоящите държавни изпити. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани