Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Англия се развихри и отнесе Украйна

[post-views]

Англия надигра убедително Украйна с 4:0 в последен четвъртфинал на Европейското първенство по футбол.На стадион „Олимпико“ в италианската столица Рим „трите лъва“ започнаха вихрено и Мейсън Маунт имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени от швейцарския арбитър Феликс Брих. Малко след това възпитаниците на Гарет Саутгейт поведоха след комбинация между Рахийм Стърлинг и Хари Кейн. Офанзивният футболист на Манчестър Сити изведе нападателя на Тотнъм в коридор и той преодоля стража на украинците Георге Бушчан за 1:0.

Играчите на Андрий Шевченко показаха зъби и Джордан Пикфорд изби в ъглов удар изстрел на Роман Яремчук. Англия отвърна с удар на Кейн над гредата след около половин час игра, а след това Стърлинг проби в наказателното поле, но не намери свой съотборник, а силният шут на Деклан Райс бе отразен от Бушчан. Украинците показаха по-активна игра в заключителните мигове на първата част, като на няколко пъти застрашиха вратата на Пикфорд, но без резултат.

След почивката Англия сложи точка на спора с две бързи попадения в рамките на четири минути. Първо, Люк Шоу центрира от свободен удар, а колегата му в Манчестър Юнайтед Хари Магуайър засече подаването за 2:0. Малко след това отново Шоу влезе в ролята на асистент за втория гол в срещата на Кейн, който с глава прониза Бушчан. Нападателят на Тотнъм можеше да оформи хеттрика си по-късно, но страхотният му шут с левия крак бе отразен по блестящ начин от стража на украинците. Стигна се до ъглов удар, а от него влезлият като резерва Джордан Хендерсън също с глава реализира четвъртото попадение за „трите лъва“.

До края Пикфорд отрази силен изстрел на резервата на Украйна Евген Макаренко, но това бе всичко от Шевченко и компания през втората част. Англия достигна отново полуфиналите на европейско първенство след 1996, когато загуби от Германия след изпълнение на дузпи. В спор за място в неделния финал съставът на Саутгейт ще спори с европейския първенец Дания, който по-рано надви Чехия с 2:1. Срещата ще бъде на 7 юли, сряда, от 22:00 часа българско време на „Уембли“. В другия полуфинал на Евро 2020 съперници са Италия и Испания, а двубоят е ден по-рано в същия час отново в Лондон.

Източник: bnr.bg  

Най-ново

Виж още

Избрани