Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Двореца на българските царе на Царевец започна шестото издание на фестивала „Сцена на вековете“

[post-views]

В Двореца на българските царе на Царевец започна шестото издание на фестивала „Сцена на вековете“. Това е едно от най-престижните събития в българския културен живот, каза в приветствието си при откриването, артистичният директор на фестивала маестро Владимир Бошнаков.

Под неговата диригентска палка беше даден старт на първото представление за сезона – балета „Спящата красавица“ от Чайковски, постановка на Държавна опера – Стара Загора. Стотици великотърновци и гости на града аплодираха великолепните изпълнения на многонационалната балетна трупа и симфоничния оркестър на Старозагорската опера.

Музикалният форум „Сцена на вековете“ за поредна година е отличен с престижния лейбъл „Европа на фестивалите – фестивалите на Европа“.

В продължение на два месеца на сцената на крепостта „Царевец“ свои спектакли ще представят държавните опери на Стара Загора, Русе, Пловдив, Театрално-музикалният продуцентски център – Варна, Симфониета – Враца, и МДТ „Константин Кисимов“ – Велико Търново.

За първи път фестивалът има и специална програма за младежката аудитория с участие на детски формации под наслов „Сцена на вековете – с поглед към бъдещето“.

Организатори на шестия сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ са община Велико Търново, Регионалният исторически музей и Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

Българската телеграфна агенция е медиен партньор на фестивала.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Избрани