Информационен център на Министерство на oтбраната

ФСБ ликвидира шестима, готвили терористични атаки в Русия

ФСБ ликвидира шестима, готвили терористични атаки в Русия

Служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) са предотвратили поредица от терористични атаки в Москва, Кабардино-Балкарската република и Астраханска област, като по време на операцията са били ликвидирани шестима терористи. Това се казва в съобщение на пресслужбата на ФСБ, цитирано от РБК.

Според ФСБ терористичните атаки са били подготвени от членове на терористичната групировка ДАЕШ (“Ислямска държава”).

Те са планирали да извършат две такива нападения в Москва, като и двамата заподозрени са били задържани. Шестима членове на терористичната групировка са били убити в Астраханска област и Кабардино-Балкария.

ФСБ съобщи за предотвратяването на терористични атаки в Москва и Астраханската област на 1 юли. Нападенията са били подготвяни от двама руснаци, единият от тях е задържан в столицата, другият в Астраханската област е оказал въоръжена съпротива и е бил убит. В Москва задържаният е планирал да организира взрив на многолюдно място.

На 3 юли петима членове на религиозната екстремистка групировка са били убити в районите Налчик и Баксан в Кабардино-Балкария. Те са подготвяли терористични атаки, жертвите на които е трябвало да бъдат представители на официалното ислямско духовенство в региона. Следователите са иззели огнестрелно оръжие, боеприпаси, гранати, компоненти за производство на експлозиви и религиозна екстремистка литература от мястото на престрелката.

Източник: news.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top