Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът на Хаити убит от отряд колумбийски командоси

[post-views]
Президентът на Хаити убит от отряд колумбийски командоси

Отряд от бивши колумбийски командоси стои зад убийството на президента на Хаити Жовенел Мойс. Това съобщиха властите и уточниха, че в  разбитата група е имало двама американски граждани от хаитянски произход. Два дни след покушението основният въпрос е кой е поръчителя.

По официални данни ударният отряд е бил от 28 души, като 17 от тях са в ареста, трима бяха убити при спец операцията на полицията, а други осем се издирват. Властите потвърдиха, че сред задържаните има бивши офицери от колумбийските специални части.

„Успяхме да хванем убийците на нашия президент, както виждате вече са в ръцете на полиция, заяви пред журналите действащият министър-председател на Хаити Клод Жозев.

И докато операцията по издирването на останалите членове от групата продължава, властите в Хаити поискаха международна подкрепа за разследването.

Очаквано Колумбия първа се отзова на апела, след като се потвърди информацията, че в покушението са участвали бивши военни от колумбийската армия. Богота обеща пълно съдействие на хаитянското правителство.

Междувременно САЩ също потвърдиха, че проверяват информацията за двамата задържани американки граждани и тяхното участие в ударния отряд.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани