Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изборите в България – коментарите в международната преса

[post-views]
Депутатите обсъждат създаване на комисия за сигурността на машинното гласуване

Предсрочните парламентарни избори в България не успяха да излъчат явен победител и бяха белязани с ниска избирателна активност. Това са най-често срещаните коментари в световните медии за вота в неделя.

Ще излезе ли България от политическата безизходица след изборите в неделя. Най-вероятно „не“ коментира телевизия „Евронюз“, която посочва, че нито една от парламентарно представени парии би сформирала мнозинство.

Подобна прогноза прави и списание „Политико“. Изданието коментира, че докато управляващата до скоро партия ГЕРБ на Бойко Борисов едва ли ще се върне в управлението, то т.нар „партии на протеста“ трудно биха сформирали стабилно правителство.

Повечето западни медии, като германската телевизия и радио Дойче веле и френския вестник „Монд“ поставя акцент, вероятността анти-системната партия „Има такъв народ“ на певеца и шоумена Слави Трифонов, която макар и с малко, но има шанс да победи консервативната ГЕРБ.

Медиите поставят като акцент и ниската избирателна активност по време на вота в неделя, като някои анализатори се шегуват, че финала на европейското по футбол се е радвал на по-голям интерес сред българите от изборната нощ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани