Информационен център на Министерство на oтбраната

Летец от авиобаза Крумово спечели бронзов медал в Държавното първенство по триатлон в Пловдив

Летец от авиобаза Крумово спечели бронзов медал в Държавното първенство по триатлон в Пловдив

На 10 и 11 юли 2021 г. се проведе Държавното първенство по триатлон отворен старт на Гребната база в град Пловдив. Дисциплините, които бяха включени в състезанието са олимпийска дистанция – 1,5 км плуване, 40 км колоездене и 10 км бягане.

В триатлона взе участие старши лейтенант Яни Славов, летец на вертолет Ми-24 от авиобаза – Крумово. Той постигна отлични резултати и заслужено завоюва почетното 3-то място на Държавното първенство по триатлон творен старт. Общото време, което записа атлетът, 2 часа и 22 минути, като времената в различните дисциплини бяха съответно 26 минути за плуването, 1 час и 5 минути – колоездене и 48 минути – бягане.

Всички елементи от триатлона се изпълняват последователно без почивка, като подготовката за такъв тип състезание изисква изключителни сподобности, като устойчивост на физически натоварвания, постоянство и дисциплина, както и разнообразен тип тренировки, за да бъдат покрити и трите спорта в дисциплината.

Въпреки натовареността и предизвикателствата на днешното време, военнослужещите от Военновъздушни сили продължават да поддържат висока мотивация за спорт и здравословен начин на живот, които винаги са допринасяли за безпроблемно изпълнение на функционалните им задължения.

Военновъздушните сили поздравяват старши лейтенант Яни Славов за постигнатите високи резултати и му пожелават здраве и още по-големи успехи в спорта и живота!

Източник: af.armf.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top