Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Донарума подписа петгодишен договор с Пари Сен Жермен

[post-views]
Донарума подписа петгодишен договор с Пари Сен Жермен

Вратарят на Европейският шампион Италия Джанлуиджи Донарума подписа официално петгодишен договор с френския футболен гранд Пари Сен Жермен

Италианският вратар се присъединява към ПСЖ като свободен агент. Той парафира контракт до края на юни 2026 година. 22-годишният Донарума участва миналия сезон в 48 мача, в които допусна 54 гола.

На европейското първенство високият 196 сантиметра страж  беше титуляр във всички мачове на Италия. На финала срещу Англия той спаси две дузпи и помогна на италианците да спечелят титлата. Вратарят беше обявен и за най-добър футболист на Евро 2020.

„Чувствам се готов да се справя с новото предизвикателство и да продължа да се развивам тук. С ПСЖ искам да спечеля колкото е възможно повече и да доставя радост на феновете“, каза Донарума, който направи дебют за Милан на 16 години и изигра 251 мача.

Преди пет години той стана най-младият вратар, играл за Италия – на 17 години и 189 дни, в мач срещу настоящия световен шампион Франция.

Италианецът публикува емоционално съобщение в Инстаграм до феновете на вече бившият си отбор Милан.

„Всички росонери, които срещнах от първия до последния ден, винаги ще бъдат в сърцето ми като важна част от това пътуване през живота, което ме направи това, което съм днес“, написа Донарума.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани