Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Легия, Кайрат и Нефтчи продължават в Шампионската лига

[post-views]

Легия (Варшава) си осигури място във втория квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол, след като победи норвежкия Бодьо Глимт с 2:0. Домакините спечелиха и първия мач с 3:2. В 40-ата минута Лукиняш изведе Легия напред, а в 5-ата минута на добавеното време Томаш Пекхарт направи 2:0. Следващият съперник на поляците е естонския Флора.

Нефтчи за втори път победи с 2:1 Динамо (Тбилиси) и елиминира грузинския тим. Динамо поведе с гол на Милан Радин, но с попадения на Емин Махмудов от дузпа  и Намик Алескеров азерите спечелиха и в следващия кръг ще срещнат гръцкия Олимпиакос.

Първенецът на Казахстан Кайрат пък надигра с 2:0 Макаби (Хайфа). Резултатът в първата среща бе 1:1. Попаденията сега бяха дело на Вагнер Лав и Айбол Абикен. Следващият съперник на Кайрат ще е сръбският Цървена звезда.

За втория квалификационен кръг се класира и Алашкерт. Шампионът на Армения обаче се нуждаеше от продължения, за да се справи с ирландския Кона’с Куей. Първият мач бе завършил 2:2, а в реванша редовното време приключи 0:0. Французинът Венсан Безекур вкара победното попадение в 113-ата минута.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани