Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Куба отменя митата за някои стоки на фона на антиправителствени протести

[post-views]
Коктейли „Молотов“ са били хвърлени по кубинското посолство във Вашингтон, заяви министърът на външните работи на Куба

Куба временно отменя митата за някои стоки влизащи в страната. Решението на правителство се случва в момент, когато карибският остров е разтърсван от антиправителствени протести.

От следващия понеделник няма да има ограничение за стоки, като лекарства и храни внасяни от пътници до края на годината. Това беше едно от исканията на протестиращите, а именно пристигащи в Куба да доставят без да плащат мита. Промяната беше обявена от премиера Мануел Крус. В момента пътуващите до Куба могат да внесат до 10 кг лекарства в страната, без данъци. Те обаче трябва да плащат мита върху ограниченото количество храни и стоки за лична хигиена, които им е позволено да внасят.

Припомняме, че безпрецедентните антиправителствени протести на карибския остров започнаха в неделя, в знак на недоволство от недостига на храни, лекарства, повишаването на цените и не справянето с пандемията от КОВИД-19. Демонстрациите взеха и своята жертва. В покрайнините на столицата Хавана, мъж загина при сблъсъци между протестиращи и полицията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани