Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бъдещите военни лекари стажуват във ВМА

[post-views]
Бъдещите военни лекари стажуват във ВМА

Едномесечен стаж в клиниките на ВМА преминават курсантите от трети и четвърти курс в направление „Военен лекар”. Те се обучават по тристранната договореност между ВМА, Военноморското училище и Медицинския унивеситет –Варна. През миналата година първият приет випуск вече премина т.нар. сестрински стаж. Сега им предстои да изучават лекционно и практически опита на различни медицински специалности лично от най-добрите специалисти в клиниките на ВМА.

Вие трябва да сте сред елита на нацията, който води след себе си и другите, заръча на бъдещите военни медици началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н. По време на срещата беше засегната темата за ваксините и ползите от тях като едно от най-големите постижения на науката, спасило човечеството. Проф. Мутафчийски сподели опита си: лечението може да бъде успешно, когато пациентът прави информиран избор.

Курсантите са настанени в току-що откритото обновено общежитие в двора на ВМА. Поредната инвестиция е в част от по-голям проект с насоченост към учебната програма на Академията. По програма обучението на курсантите в шести курс е изцяло във ВМА. Общежитието ще се използва и от военните части, които ще се обучават в трейнинг центъра, един от най-добрите в Европа, който ще е завършен до месец. Триетажната сграда ще посреща и лекарите от периферните болници и от войсковите части при следдипломната им квалификация.

Най-ново

Единична публикация

Избрани