Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шампионат по тактическа стрелба на полигон „Црънча”

[post-views]
Стартира Държавният военен шампионат по тактическа стрелба

Състезанието бе открит от командира на СКСО генерал-майор Явор Матеев

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев: Това трябва да стане базистното ниво за Българската армия

На полигон „Црънча” се състоя първият официален Държавен военен шампионат по тактическа стрелба. Състезаваха се 7 отбора при мъжете и 5 отбора при жените от съставите на ВВС, Сухопътните войски, ВМС, служба „Военна полиция“, НВУ „Васил Левски“ и домакините от Съвместното командване на специалните операции (СКСО).

Шампионатът бе открит на 14 юли от командира на СКСО генерал-майор Явор Матеев, който поздрави участниците и им пожела успех. „За мен, като командир на командването, е чест и отговорност да ви приветствам с добре дошли на първия официален в Министерство на отбраната Държавен военен шампионат по тактическа стрелба. Убеден съм, че това ще бъде най-иновативният, най-съвременният шампионат на Министерството на отбраната, който на сто процента може да бъде наречен общоармейски шампионат, тъй като е изцяло с военно приложение и насоченост. Шампионат, който дава възможност на всеки един военнослужещ от Българската армия да отработва въпроси, задачи, в случая сцени и обстановки, максимално доближаващи се до условия и ситуации, които могат да ни предоставят съвременната бойна среда и съвременните рискове и заплахи“, каза генерал-майор Матеев.

На откриването присъстваха командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков и г-жа Надежда Алексиева – началник на отдел „Социални дейности“ в дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ на Министерството на отбраната. Вчера на полигон „Црънча” бе и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани