Информационен център на Министерство на oтбраната

Подполковник Петър Божков премина в запаса

Подполковник Петър Божков премина в запаса

Заместник-командирът по авиационна техника и въоръжение на 16-а траг подполковник Петър Божков премина в запаса. На 14.07.2021 г., на тържествен ритуал подполковник Божков се раздели с бойното знаме на авиогрупата. Той сподели, че се е чувствал много добре в колектива на 16-а авиогрупа. Подполковник Божков препоръча на по-младите офицери и сержанти търпение и вяра в собствените сили, тъй като много скоро ще дойде времето, в което те ще вземат управленски решения. „Пътят е труден, но всеки трябва да го извърви“ – посочи подполковник Божков. Към младия инженерно-технически състав той се обърна с думите: „Не се крийте зад гърба на по-старите, а крадете занаята от тях, защото след години тези самолети ще са пак тук, но част от кадрите вече няма да са в строя и всичко ще зависи от вас“.

Подполковник Божков сподели, че е постигал своите цели, и че не винаги нещата са се случвали от първия път, но е успявал следвайки своето мото: Всеки прави път на тоя, който знае къде отива!

Подполковник Петър Божков премина в запаса

 Накрая подполковник Божков завърши: „Носете гордо емблемата на 16-а траг – тя значи много!“

Командирът на 16-а траг полковник Филип Ангелов благодари на подполковник Божков за достойната и успешна служба в редовете на БА и ВВС.

 Предстои подполковник Петър Божков да заеме мениджърска длъжност като цивилен служител в Агенция на НАТО за поддръжка и снабдяване – NSPA.

Командването и личният състав на 16-а траг пожелават на подполковник Божков много здраве, силен дух и успешна реализация в бъдещата му дейност.

На добър час и успех!

Източник: 16trag.armf.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top