Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Русия създават нов изтребител ​​с невиждана скорост

[post-views]
В Русия създават нов изтребител ​​с невиждана скорост

Руските военни експерти са единодушни в мнението, че изтребител ​​от такъв клас е много необходим за ВКС РФ.

Информацията за създаването от авиоконструкторите на руската държавна корпорация „Ростех“ на лек едномоторен изтребител от пето поколение предизвика раздвижване сред руските и западните военни експерти. Анализаторите бяха особено впечатлени от скоростта, с която се създава този самолет.

Изминаха само около пет години от момента на получаването на информация за старта на разработката и вече опитен образец на изтребителя е представен на авиосалона МАКС-2021 близо до Москва. Съобщава изданието „Взгляд“.

Въпреки факта, че в социалните мрежи са публикувани само снимки на самолета в защитен калъф и е получена информация за оборудването му с една силова установка, военни експерти посочват, че такава безпрецедентна скорост на създаване на изтребител ​​може да се обясни с вече съществуващи разработки. Прави се предположението, че при проектирането на лекия едномоторен изтребител до голяма степен са използвани технологиите на вече създадения тежък двумоторен самолет Су57.

Естествено, досега тактико-техническите характеристики на новия руски изтребител ​​се пазят в най-строга конфиденциалност и е малко вероятно на предстоящото авиошоу да бъдат предоставени на обществеността някакви подробности. Руските военни експерти обаче са единодушни в мнението, че изтребител ​​от този клас е просто необходим за ВКС РФ и създаването му е пробив в областта на руското самолетостроене.

И предвид факта, че едномоторните самолети са много по-евтини в производството, може да се кажем, че новият руски изтребител ще бъде търсен на световния оръжеен пазар.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани