Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Предприети са незабавни действия по разследването на трагичния инцидент със старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“

[post-views]
Приключи проверката по фактите и обстоятелствата около катастрофата с МиГ-29 на Отдела за разследване на авиационни произшествия в Служба „Военна полиция“

На 19 юли 2021 г. в района на ПОБ „Ново село“ в спално помещение е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана старши лейтенант Тодор Манчев. Пристигналият медицински екип от МБАЛ – Котел е констатирал смъртта му. Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура – Сливен, и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор.

Във връзка с появили се манипулативни твърдения и внушения в някои медии, предоставяме допълнителна информация по случая с инцидента в Чешнегирово:

След проведена служебна проверка на РСВП – Пловдив, двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“ заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Със заповеди на министъра на отбраната от 15.07.2021 г. са освободени от военна служба директорът на РСВП – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в Отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов.

Продължава проверката на Служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив.

Източник:mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани