Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мура и Лудогорец оставиха всичко за реванша в Разград

[post-views]
Преди Лудогорец – Жалгирис

Лудогорец направи нулево реми при гостуването на словенския Мура в първия мач от втория кръг на Шампионската лига. Във футболния турнир Лига на конференциите днес са първите мачове от втория кръг на българските представители. От 20 часа ЦСКА София приема латвийския Лиепая, а Локомотив Пловдив е домакин на чешкия Словачко. От 21 часа Арда играе в Кърджали срещу израелския Апоел Беер Шева : 

Лудогорец завърши наравно – 0:0 при гостуването на словенския Мура в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Началните минути бяха за Лудогорец, който със самочувствие овладя средата на терена и наложи сериозен натиск към стъписаните домакини. За съжаление, отбраната на Мура действаше хладнокръвно и успя да парира всички опити на нашите за отбелязване на гол.

Джордан Икоко и Пиерос Сотириу пробваха удари към вратата на съперника, но неточно. Словенците имаха едно по-опасно положение през първата част, когато диагонален удар затрудни Кахлина, но той се намеси и изби в ъглов удар.

През второто полувреме ролите се размениха – Мура бе малко по-активния отбор, като удари на Клепач и Щурм бяха близо до целта, но и те не успяха. От средата на втората част отново българския шампион имаше инициативата, но футболистите на Дамбраускас не успяха да превземат словенската врата.

Най близо до гола бе Елвис Ману, който в 77-ата минута стреля, но топката докосна гредата от външната страна.

Така крайният победител ще бъде определен след реванша в Разград, който е другата седмица.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани