Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поредният скандал на Олимпиада 2020. Уволниха директор на игрите заради шега с холокоста

[post-views]
Среща на БОК с ръководствата на спортните федерации преди Олимпиадата в Токио

Пореден скандал разтърси спортното събитие в Токио. Художественият директор на церемонията по откриването на игрите Кентаро Кобаяши подаде оставка, заради неуместна шега за „холокоста“, направена преди 30г.

Внимавайте какво говорите днес, за да не ви изиграе лоша шега в бъдеще. Това е случаят с художествения директор на церемонията по откриване на Олимпиадата в Токио Кентаро Кобаяши.

Той се оттегли от поста, след като в интернет се появи негов скеч, в който се шегува с „холокоста“ или масовото избиване на евреи в нацистка Германия.

Кадрите предизвикаха широк отзвук в Япония, заради което Кентаро Кобаяши трябваше да поднесе своите извинения. От японския олимпийски комитет обявиха, че ще прегледат отново подготвената от Кобаяши хореографията за церемонията.

Това е четвъртата подобна оставка. По рано през седмицата главният композитор на игрите се оттегли, след като стана ясно, че в училище се е подигравал на съученик в инвалидна количка, а през февруари се стигна до отстраняването на председателя на японския олимпийски комитет, след неуместна бележка по отношение на жените.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани