Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Правителството реши да не се извършва ОВОС във връзка с реконструкцията на летище „Граф Игнатиево“

[post-views]
Започна летателната подготовка и в авиобаза Граф Игнатиево

На основание чл. 81, ал. 6 от Закона за опазване на околната среда и чл. 26, т. 23 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, по обосновано предложение на министъра на околната среда и водите и министъра на отбраната, Министерският съвет прие решение за преценка на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за инвестиционно предложение „Летище Граф Игнатиево – реконструкция и модернизация на съществуваща инфраструктура, с цел осигуряване на изискващите се условия за съхранение, поддръжка и експлоатация на самолет F-16 blосk 70, съпътстващи дейности на летищата Долна Митрополия, Крумово и Безмер – единствено за целите на националната отбрана.

Решението е „да не се извършва ОВОС“, предвид че инвестиционното предложение ще се реализира единствено за целите на националната отбрана, а процедурата по ОВОС предполага прозрачност и предоставяне на чувствителна/класифицирана информация, което би създало риск за националната отбрана.

Изпълнението на решението на Министерския съвет ще допринесе за успешна реализация на проектите, свързани с придобиването на новия тип боен самолет F-16 blосk 70 от българските Военновъздушни сили.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани