Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първият ешелон с военни от Руската федерация пристигна в Брест за подготовка за учението „Запад-2021“

[post-views]
Британското военно разузнаване отчита продължаване на тежките боеве в Южна Украйна, включително в района на Запорожката АЕЦ

Москва/Брест. Първият ешелон с военнослужещи и техника от Русия пристигна в Брест като част от подготовката за съвместното стратегическо учение „Запад-2021“. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на Беларус, предава ТАСС.

„Първият военен ешелон с военнослужещи и техника на Руската федерация пристигна в Брест. Те ще участват в съвместното стратегическо учение на въоръжените сили на Република Беларус и Руската федерация „Запад-2021“, съобщава ведомството.

„Пристигнахме в добро настроение, стигнахме там в рамките на 24 часа. По време на транспортирането нямаше никакви проблеми. Оказана е помощ при организирането на разтоварването на нашето оборудване. Радвам се, че пристигнах на територията на Република Беларус с моя личен състав за участие в маневрите“, обяви заместник-командирът на руската военна част Сергей Кобров. По думите му подразделението участва редовно в големи стратегически учения, сега непосредствената задача е „да разтовари оръжия и военна техника, да отиде в определената зона и да започне оборудването на полевия лагер“.

Според пресслужбата военен ешелон с руски военнослужещи и техника също е пристигнал на жп гара Полонка (област Брест) за подготовка и по-нататъшно участие в съвместно стратегическо учение.

Стратегическите учения „Запад-2021“ ще се проведат от 10 до 16 септември в Русия и Беларус. Определената тема е „Използването на групировки от войски (сили) в интерес на осигуряването на военната сигурност на Съюзната държава“. Миналата седмица заместник-министърът на отбраната на Русия Юнус-Бек Евкуров посети Беларус и участва в разузнаване на районите на съвместните учения, а също така обсъди с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Беларус Виктор Гулевич „актуални въпроси от военното сътрудничество в областта на бойната подготовка“.

Източник: Агенция „Фокус“

Най-ново

Единична публикация

Избрани