Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Катедра „Логистика“ във ВА „Г.С.Раковски“ празнува 20 г.

[post-views]
Катедра „Логистика“ във ВА „Г.С.Раковски“ празнува 20 г.

Началникът на отбраната даде идея за докторантура в тази военнонаучна област

Катедра „Логистика“ във Факултет „Командно-щабен“ на Военна академия „Г.С.Раковски“ отбеляза 20-годишнината си. Началото е поставено  през 2001 г. Реално датата е 1 април, но поради пандемията ръководството на академията е решило празникът да се отбележи сега.

„Всеки, който е бил на учение знае ,че без логистика операцията няма как да се получи“, сподели пред вестник „Българска армия“ началникът на катедра „Логистика“ във Факултет „Командно-щабен“ на Военна академия „Г.С.Раковски“ – полковник проф. д-р Мирослав Димитров.

„Приоритет на системата за логистично осигуряване на Въоръжените сили е изграждането и постигането на пълни оперативни способности на Командването за логистичната поддръжка. Конкретните параметри за логистично осигуряване на Въоръжените сили са заложени в Плана за развитие на Въоръжените сили до 2026 г. За първи път от много години се предвижда личният състав по логистиката от структурите на БА да бъде увеличен“. Това съобщи в словото си началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той подсказа и евентуална тема за докторантура в областта на военната логистика – Стратегически преглед на отбраната и създаване на ново командване – изследване на процеса.

Началникът на ВА „Г.С.Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов приветства присъстващите на празника и подчерта, че обучението на логистични кадри има дългогодишни традиции. „Нашите випускници се реализират на логистични длъжности в щабовете на национално и коалиционно ниво и могат успешно да вземат управленски решения в областта на националната и многонационалната логистика“, подчерта генерал-майор Ангелов.

Катедра „Логистика“ във ВА „Г.С.Раковски“ празнува 20 г.

Директорът на Дирекция „Логистика“ в Министерството на отбраната, бригаден генерал Митко Григоров благодари от името на всички логистици за оценката и добрите думи. „Органите и структурите по логистично осигуряване в БА винаги са се стремели да изпълняват своите задачи в унисон с изискванията“, подчерта бригаден генерал Григоров.

Със заповед на министъра на отбраната, за заслуги при изграждането и развитието на оперативните способности на Въоръжените сили и повишаване на нивото на оперативна съвместимост и сертифициране на националните контингенти бяха наградени военнослужещи от катедра „Логистика“ по случай празника. Наградите връчи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Със заповед на началника на военната академия бяха наградени военнослужещи и цивилни служители по повод празника.

Генерал-майор д-р Груди Ангелов връчи удостоверение за заемане на академична длъжност „професор“ на полковник д-р Мирослав Димитров.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани