Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лавров съзря опити на Запада да създаде пояс на нестабилност около Русия

[post-views]
Москва гони трима словашки дипломати, обяви руското външно министерство

Западът искал да подкопае ситуацията около Русия, включително с помощта на фалшификации. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от „Новости“.

„Те се опитват да формират пояс на нестабилност около нас, принуждавайки нашите най-близки съседи, наши братски народи да направят избор „или сте със Запада, или сте с Руската федерация“, коментира той на уебсеминара „Външнополитически условия, при които се провежда кампанията за избор на депутати в Държавната дума“.

Русия и териториите около нея се стараели да бъдат овладени по военен и икономически начин, добави руският първи дипломат.

„Те искат да ни обкръжат със санитарен кордон и дори да извлекат някаква полза от факта, че Западът ще има решаващо влияние върху развитието на съседните ни страни“, описа той ситуацията.

Лавров подчерта, че тази линия на Запада ярко се била проявила в Украйна, а през последните месеци методите на цветните революции са били изпробвани и в Беларус. Също така, по думите му, САЩ и страните от ЕС били разгърнали геополитическа борба за Молдова, без да се гнусят от открита пропаганда по време на предизборната кампания.

„Е, сега нашите западни колеги се опитват да разширят присъствието си, включително военно, по периметъра на нашите граници, включително Централна Азия и Закавказието“, заключи руският външен министър.

Лавров е във федералната листа на управляващата партия „Единна Русия“ за изборите заедно с министъра на отбраната Сергей Шойгу, лекаря Денис Проценко, съпредседателя на ОНФ Елена Шмелева и детския омбудсман Анна Кузнецова.

Във федералния списък има 395 кандидати, а в едномандатни избирателни райони – 219. Всички имена бяха одобрени на конгрес, който се проведе на 19 юни в Москва.

Източник: news.bg 

Най-ново

Единична публикация

Избрани