Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Седем чуждестранни формации участват тази година в джазфеста в Банско

[post-views]
Седем чуждестранни формации участват тази година в джазфеста в Банско

Седем са чуждестранните формации, които участват тази година в джазфеста в Банско, съобщават организаторите.

Първото международно участие е на 8 август – на една от най-популярните групи в Република Северна Македония – „Фолтин“. Музикантите ще въвлекат аудиторията в своето „електро-акустично псевдоемигрантско кабаре“, в което музиката е трудна за дефиниране, звучи непредсказуемо и предизвикателно, на моменти е дори сюрреалистична и пълна с изненади, коментират организаторите.

На 9 август излиза Human Touch – гръцкото трио, което в своята богата биография има редица съвместни участия с Милчо Левиев и Вики Алмазиду.

Българско-сръбският проект „Девет“ ще бъде представен на 10 август. Стилът на музикантите е изграден върху мотиви от различни страни, вплетени в джаз музициране. На сцената ще излезе и бившата беквокалистка на Хосе Фелисиано – Йелена Кристич.

На 11 август гостуват сръбско-австрийското дуо „Вила Мадалена“ и триото „Билал Караман“ от Турция.

В последните два дни от джазфеста ще се включат сръбският бенд „Васил Хаджиманов“ – на 13 август, и една от румънските джазикони – Теодора Броди (14 август).

Както писа БТА, откриването на фестивала е на 7 август с „Дами пеят джаз“ на Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева. До 14 август общо над 15 български изпълнители и групи ще излязат на сцената. Сред имената са Веселин Койчев, Васил Спасов, Вики Алмазиду, Вили Стоянов Бенд с участието на Стефка Оникян, Ангел Заберски, Васил Петров, Теодосий Спасов, Хилда Казасян.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани