Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Уенди Шърман ще оглави делегацията на САЩ на новия кръг преговори с Русия за контрол на ядрените оръжия следващата седмица в Женева

[post-views]

Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман ще оглавява американската делегация на преговори с Русия за контрола върху ядрените оръжия, насрочени за 28 юли в Женева, съобщи Държавният департамент, цитиран от Ройтерс.

На състоялата се през юни първа среща на най-високо равнище между двете ядрени сили, откакто Джо Байдън е президент, той и руският му колега Владимир Путин се договориха да възобновят преговорите, известни като Диалог за стратегическа стабилност и целящи да се намали опасността от ядрена война.

Шърман ще замине за Женева за първата среща от подновените преговори в сряда, след като в неделя и понеделник ще бъде в Китай, а после ще направи кратко посещение в Оман.

Тя ще бъдат придружена от американския заместник-държавен секретар по контрола над оръжията и международната сигурност Бони Дженкинс, чието назначение беше утвърдено тази седмица от Сената.

Тази среща е следствие от поетия от президентите Байдън и Путин ангажимент за целенасочен и интензивен диалог между нашите две страни, който ще има за цел да положи основите за бъдещи мерки за контрол на оръжията и намаляване на риска, посочи в изявление Държавният департамент.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Виж още

Избрани