Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия отбелязва 325-годишнината на руския флот с големи паради в Санкт Петербург и други руски градове, а също и в Тартус в Сирия

[post-views]
Руски десантни кораби откриха демонстративен огън в Черно море по време на натовските учения

Русия отбелязва днес 325-годишнината на руския флот с военноморски паради в Санкт Петербург и други градове на страната, а също и в пристанището Тартус в Сирия, предаде ТАСС.

Основното събитие е в Санкт Петербург и Кронщад, където в парада ще се включат над 50 кораба, подводници, плавателни съдове от различни класове, около 50 летателни апарата на морската авиация и над 4000 военнослужещи. Вечерта в Кронщад ще има и артилерийски салют. На проявите присъства руският президент Владимир Путин. Ще гостуват и плавателни съдове от Индия, Пакистан и Иран. Заради пандемията всичко се случва без публика. На събитието в Тартус в Сирия пък ще участват 14 военноморски плавателни съда.

Русия отбелязва 325-годишнината на руския флот с големи паради в Санкт Петербург и други руски градове, а също и в Тартус в Сирия

Традицията на военноморските паради беше възобновена през 2017 г. с президентски указ. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу вече каза, че събитието в Санкт Петербург ще е най-мащабното в сравнение с предходните военноморски паради.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани