Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стойчо Младенов заменя Любослав Пенев начело на ЦСКА, с „червените“ се разделят още Пламен Марков и Стойчо Стоилов

[post-views]
Стойчо Младенов заменя Любослав Пенев начело на ЦСКА, с „червените“ се разделят още Пламен Марков и Стойчо Стоилов

ЦСКА-София се раздели с треньора Любослав Пенев. Той ще бъде заменен на поста от Стойчо Младенов. С „червените“ се разделят още изпълнителният директор Пламен Марков и главният мениджър Стойчо Стоилов :

Стойчо Младенов ще бъде новият наставник на ЦСКА, заменяйки на поста Любослав Пенев. С „червените“ се разделят още изпълнителният директор Пламен Марков и главният мениджър Стойчо Стоилов, съобщиха от клуба.

„Уведомяваме Ви, че е взето решение да бъде подменено цялото ръководно тяло на ПФК ЦСКА СОФИЯ. Със своите длъжности се разделят изпълнителният директор, главният мениджър, пресаташето, старши треньорът и неговият екип. Длъжностите „Спортен директор“, „Технически директор“ и „Главен мениджър“ се закриват, а дейността им ще се аутсорсва на голяма немска компания. Мистър Алън Пардю става съветник на акционерите по футболни въпроси. Новият старши треньор на ЦСКА ще бъде Стойчо Младенов, който ще поеме поста заедно със своя щаб. Занапред изпълнителен директор ще бъде Филип Филипов“, се казва в съобщение от акционерите на клуба, публикувано на официалния сайт.

Късно снощи един от тарторите на „червената“ агитка Иван Велчев-Кюстендилеца разкри, че Любослав Пенев ще напусне треньорския пост в тима, въпреки че малко преди това ЦСКА започна успешно новия сезон в Първа лига с победа над ЦСКА 1948 с 4:2 на Националния стадион „Васил Левски“. Миналия четвъртък след домакинското равенство на ЦСКА с Лиепая в Лигата на конференциите на стадион „Българска армия“ се породи напрежение, като фенове на отбора нападнаха главния мениджър Стойчо Стоилов, който бе спасен от полицията. Ден по-рано Пенев се оплака, че от клуба изтича вътрешна информация, която пречи на представянето на „армейците“.

Любослав Пенев пое ЦСКА – София през месец март след друга изненадваща раздяла на клуба от Борисовата градина – тази с Бруно Акрапович. Под негово ръководство клуба спечели единствения си трофей през последните пет години – Купата на България след победа над Арда, но новата кампания започна по неубедителен начин с тежка загуба от Лудогорец с 0:4 в двубоя за Суперкупата и равенство с Лиепая в евротурнирите.

Снощи ЦСКА победи ЦСКА 1948 с 4:2 на старта на Първа лига. В следващия кръг ЦСКА-София  гостува на Арда, а ЦСКА 1948 гостува на Лудогорец.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани