Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Южна Европа в пламъци: Горски пожари в Испания, Франция и Италия

[post-views]
Южна Европа в пламъци: Горски пожари в Испания, Франция и Италия

След наводненията в Западна Европа, южните части на континента станаха жертва на горски пожари. Критична е ситуацията на италианския остров Сардиния. Големи пожари бушуват в две испански провинции, както и край френските градове Нарбон и Каркасон.

Горските пожари на италианския остров Сардиния бушуват от дни. Пламъците са унищожили 20 хиляди хектара горска и земеделска земя. Няколко ферми са напълно унищожени, а стотици хора принудени да напуснат домовете.

Независимо, че в гасенето участват над 2500 пожарникари, сухото и ветровито време спъва техните усилия. За да овладее ситуацията италианското правителство поиска помощ от съседните европейски държави.

Големи пожари бушуват и в южните испански провинции Андалусия и Каталуния. Най-голямото огнище до този момент за годината е това край град Барселона. Пламъците застрашават и намиращ се в близост резерват.

Освен хиляди огнеборци в гасенето участват и 12 специализирани самолета, за гасене на пожари,

Стотици пожарникари се опитват да овладеят голям горски пожар между градове Нарбони Каркасон, в Южна Франция. Редица области са поставени под тревога от опасенията, че се задава топло и ветровито време, което може да влоши ситуацията. На много места е прекъснато и електроснабдяването.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани