Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тежки поражения сред талибаните в Афганистан

[post-views]
Талибаните са задържали 18 служители на базирана в Афганистан неправителствена организация

Афганистанските национални сили за отбрана и сигурност (ANSOB) са убили 187 бойци от движението „Талибан“ през последните 24 часа, а други 112 са ранени. Това съобщи афганистанското министерство на отбраната на страницата си в Twitter, цитирано от ТАСС.

Според министерството през изминалия ден афганистанските въоръжени сили „са провели военни операции в провинциите Кунар, Логар, Газни, Хост, Кандахар, Урузган, Фаряб, Балх, Джузджан, Саманган, Хелманд, Тахар, Кундуз, Баглан и Каписа. “ ООН: Рекорден брой убити в АфганистанНад 1600 мирни жители са загинали и 3254 са ранени през последните шест месеца в резултат на активизацията на военните действия в Афган… Прочети повечеВ провинция Балх подразделенията на ANSOB са завзели района Калдар от талибаните, където се намират град Хайратон и стратегически важният мост, свързващ Афганистан и Узбекистан. Отблъснати са атаките на талибаните срещу районите Дара Фарох Шах и Дара Калан в провинция Каписа. В провинция Фаряб е елиминиран един от командирите на талибанските специални сили Кари Хаятула.

Четирима членове на афганистанските сили за сигурност са убити при сблъсъците с бойци от радикалното движение „Талибан“ в провинция Каписа. Ранени са двама членове на силите за сигурност. Ситуацията със сигурността в Афганистан се влоши значително през април тази година, след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви края на операцията на американските сили в републиката. Страната е свидетел на влошаване на ситуацията със сигурността, тъй като талибаните засилват офанзивата си в редица области. Междувременно на 20 юли афганистанският министър на отбраната Бисмила Мохамади заяви, че афганистанските въоръжени сили са постигнали повратна точка в своя полза във войната с талибаните.

Източник: Actualno.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани