Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Урсула фон дер Лайен: Успяхме да ваксинираме 70% от възрастното население на ЕС

[post-views]

ЕС постигна целта си и успя да ваксинира 70 процента от възрастното си население поне с една доза до края на юли. Това обяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Според нея правителствата трябва да увеличат усилията си при ваксинацията на хората, защото само така ще се излезе от здравната криза.

Повече от половината възрастни граждани на ЕС или 57 процента от хората са напълно ваксинирани, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Усилията ни трябва да продължат, категорична бе тя, като призова всеки, който може да се ваксинира.

Урсула фон дер Лайен – председател на ЕК:

„ Вариантът Делта е много опасен. Затова призовавам всеки, който има възможност да се ваксинира, за да предпази себе си и другите. Искам да ви уверя, че ЕС ще продължи да предоставя достатъчно количество ваксини.“

Преди дни световната здравна организация, позовавайки се на две отделни проучвания, обяви вариантът Делта за високо опасен. Според различните проучвания сега използваните ваксини дават изключително добри резултати срещу известния още като „индийски щам“ на Ковид-19.

В опит да спрат инфекцията, редица държави, сред които Франция и Италия въведоха т.нар „зелени паспорти“ или здравен документ, с който хората ще могат да посещават заведения, ресторанти както и културни и спортни събития. Германия същи обяви, че обмисля подобна мярка.

Франция и Гърция дори направиха задължителна ваксинацията за здравните работните.

Новите мерки, обаче провокираха силно обществено недоволство, а в редица големи европейски градове като Париж и Рим, масовите протести продължават.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани